Så er det blevet tid til læsefestival på 1. årgang

Hvor mange bøger får vi mon læst?
Hvor er det rart at læse?
Hvor langt bevæger Læselarven Ludvig sig?
Hvem vinder konkurrencen?

1.årgangs LÆSEFESTIVAL foregik hele ugen på biblioteket. Der blev læst, samarbejdet i værksteder og arbejdet med bogstaver hver dag. Læselarven Ludvig er en larve, som voksede hver gang, der blev læst en letlæsningsbog fra biblioteket.

Vi vægter læsningen højt på ESS, og på 1. årgang har vi gennem mange år haft den tradition, at 1. klasserne laver læsefestival i fordybelsesugen før vinterferien. 

Eleverne flytter ind på skolens bibliotek, hvor læsning er i fokus hele ugen. De tæller de sider, de læser, og de skal fodre “Læselarven Ludvig” med larvemaver. 

Der læses både derhjemme og i skolen i denne uge. Eleverne opnår som regel et kæmpe udbytte af denne læsefestival som fx nye og bedre læsevaner og læsestrategier, et forøget læsetempo, kendskab til nye bøger og motivation til at læse mere. Læsefestivalen giver et naturligt boost til 1. årgang på det helt rigtige tidspunkt, hvor mange af eleverne er i gang med at automatisere deres læsning. En god og inspirerende uge med fokus på læring og læsning på en sjov måde.